Wat betekent de status van mijn Track en Trace code?

Wat betekent de status van mijn Track en Trace code?

Wat betekent de status van mijn Track en Trace code?
Track en Trace codes kunnen verschillende statussen hebben, waarvan een aantal vrij breed kunnen zijn. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje:

Adres niet bereikbaar/bedrijf gesloten.
Deze status wordt gegeven wanneer de transporteur jouw bestelling niet kan leveren op het opgegeven adres. Dit kan te maken hebben met wegwerkzaamheden, maar ook met bijvoorbeeld openingstijden. Onze transporteurs rijden namelijk ook ’s avonds, waardoor levering op een zakelijk adres niet gegarandeerd binnen de kantooruren kan plaats vinden. De transporteur komt dan de volgende werkdag nog een keer, of stuurt een e-mail voor verdere instructies.

Geadresseerde afwezig.
Wanneer je niet thuis bent, zal de chauffeur de zending weg scannen onder ‘geadresseerde afwezig.’ Zie jij deze status staan terwijl jij wel thuis bent geweest? Dan kun je altijd contact opnemen met de transporteur in kwestie. Hier staan alle contactgegevens van onze transporteurs.

Geweigerd.
Als jij je bestelling niet meer wenst te ontvangen, doordat deze bijvoorbeeld te laat wordt geleverd of om een andere geldige reden, mag jij de zending weigeren wanneer de chauffeur deze bij jou wilt leveren. De chauffeur neemt de zending dan mee retour en zal deze naar ons terug sturen. Stel ons hier wel altijd van op de hoogte, zodat wij de terugbetaling kunnen verwerken wanneer je bestelling bij ons retourkomt!

Onderweg.
Deze status wordt aangegeven wanneer jouw bestelling nog onderweg is naar het ontvangstdepot. Dit betekent dan ook helaas dat jouw bestelling een vertraging heeft opgelopen bij de transporteur. Zodra jouw bestelling is aangekomen op het juiste depot, zal deze de volgende werkdag in levering gaan. Je kunt hiervoor de Track en Trace code in de gaten houden, deze zal altijd bijgewerkt worden met de meest actuele informatie!

Onderweg voor levering.
Bij deze status zal jouw bestelling vandaag worden geleverd, in de Track en Trace code wordt dan ook een tijdvak vrijgegeven waarin de chauffeur bij jou langs zal komen om de bestelling af te leveren.

Manco.
Manco is een vervelende status, omdat manco een erg breed begrip is. Vaak wordt manco uitgelegd als een pakket wat niet is ontvangen, waardoor het lijkt alsof jouw bestelling niet verstuurd is. Maar wanneer een adressticker beschadigd is geraakt, heeft de transporteur jouw bestelling wel maar weet deze niet waar het pakket naar toe verstuurd moet worden. Wij adviseren je om bij een manco zending altijd één dag af te wachten. Heb je dan nog geen andere status? Contacteer dan onze klantenservice.

Routewijziging/Sorteerfout.
Het kan wel eens voorkomen dat jouw bestelling op een verkeerd depot terecht komt in hetzelfde of in een ander land. De transporteur herstelt dit altijd binnen één tot twee dagen!

Vastgehouden op het depot.
Een transporteur mag jouw bestelling vasthouden wanneer de doos beschadigd is of wanneer de inhoud eruit steekt. De transporteur contacteert ons hier dan over, zodat wij een nieuwe zending toe kunnen sturen. Je bestelling is dan helaas één tot maximaal drie werkdagen vertraagd!
status, status track en trace, status track and trace, status track & trace, track en trace, track & trace, track and trace, track&trace, traceercode, trackingscode, tracking, pakket volgen, bestelling volgen,
  • Related Articles

  • Ik ontvang meerdere Track en Trace codes, hoe kan dit?

   Ik ontvang meerdere Track en Trace codes, hoe kan dit? Wij hebben een enorm uitgebreid assortiment, wat helaas niet altijd met één transporteur mee kan. Hierdoor kan het zijn dat jouw bestelling niet met één, maar met meerdere transporteurs naar jou ...
  • Wanneer mag ik de Track en Trace code verwachten?

   Wanneer mag ik de Track en Trace code verwachten vanuit de transporteur? Dit verschilt per transporteur, daar sommige transporteurs de Track en Trace code pas actief maken zodra de bestelling aangemeld is, andere transporteurs zodra het pakket een ...
  • Hoe snel ontvang ik mijn bestelling en waar kan ik deze volgen?

   Hoe snel ontvang ik mijn bestelling en waar kan ik deze volgen? Bij het plaatsen van een bestelling, sturen wij je bestelling diezelfde dag of de eerstvolgende werkdag op. Dit is afhankelijk van drie belangrijke dingen: Het moment waarop je ...
  • Hoe kan ik mijn bestelling betalen in de showroom?

   Hoe kan ik mijn bestelling betalen in de showroom? Als jij je in onze showroom bent en jij ziet producten die jij dolgraag in je woonkamer, studeerkamer, slaapkamer of tuin wilt hebben, dan kan jij die bij ons op locatie bestellen en betalen! Deze ...
  • Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, wat nu?

   Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, wat nu? Vervelend dat jij jouw bestelling nog niet hebt mogen ontvangen! Er kunnen nu verschillende dingen aan de hand zijn, hieronder een overzicht van de mogelijkheden: Wel een verzendbevestiging – geen ...